Personal

Det er så mye lettere å misforstå enn å forstå.

Gårsdagen ble vanskeligere enn forventet, og jeg sitter fortsatt igjen med en litt tom følelse inni meg. Det gjorde godt å få litt søvn og fått et annet perspektiv på ting og følelser. Det er vondt å bli så sint på hverandre at man ripper opp i gamle uenigheter, og sier ting man egentlig ikke mener. Man gjør det kun for å såre den andre. Jeg forstår ikke hvorfor to personer som elsker hverandre gjør det, men det er vel en del av livet det også. Ting må gå nedover for å gå oppover.. Det må jeg huske på.

Til frokost i dag lagde jeg vafler. Ikke ofte jeg gjør det, men siden jeg hadde så dårlig samvittighet slo jeg litt på stortromma. Det er rart hvordan den samvittigheten sniker seg innpå, og får deg til å gjøre alt for å bli tilgitt. Når man gifter seg skjer det så mange forandringer. Det blir forventet at man skal feire julen sammen og alle andre høytider. Det betyr at vi må bryte de tradisjonene vi begge elsker så høyt. Akkurat det har vært forferdelig vanskelig for meg. Jeg føler meg ikke helt klar for det. Jeg liker å være gift, og det angrer jeg ikke et sekund på. Jeg vet jo at vi skal være sammen for alltid, men jeg vil fortsatt være meg. Jeg er ikke klar for alle andre forandringer. Jeg er bare 21 år gammel, og vi har all verdens tid til å bryte tradisjoner og skape nye. Poenget er at jeg vil at følelsene mine skal bli respektert og forstått. Ikke dømt og misforståes. Nå er det så klart ikke bare snakk om jul og høytider, men mye mer ligger bak. Ville bare fortelle litt.

Nå skal vi kose oss med hver vår potetgullskål og den siste filmen av «Smokey & The Bandit». Håper dere lesere får en finfin dag! Det fortjener dere.
IMG_3902

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Laila 15. november 2009 at 15:29

  Man må jo ikke absolutt feire jul sammen da. Julaften er faktisk den dagen i året der vi ikke sover sammen fordi begge har lyst til å være hjemme. Så møtes vi på formiddagen å drar hver på oss på kvelden for å så møtes igjen etter alt styret. Nå er jo ikke vi gift da, men dette blir fjerde julaften sammen!

 • Reply Marie 15. november 2009 at 15:33

  Du fortjener også å ha en fin dag ! Håper du koser deg :-)

 • Reply Helene 15. november 2009 at 15:46

  Det går opp og ned, men det vet du jo allerede :)
  Det viktigste jeg har lært ve å ha vært sammen men kjæresyen min 2,5 år nå er det er viktig å gi og ta. Begge to. Selvfølgelig står man på for sitt eget, det som er trygt og godt. Forrige jul var den første julaften uten min egen familie. Vettskremt var jeg! Uff… Men det gikk jo veldig bra i grunn :) Var egentlig kjekt å prøve noen andre tradisjoner.. Så i år skal vi feire julaften hos min familie :) Annehvert år rett og slett…

 • Reply monica:) 15. november 2009 at 16:01

  Så bra skrevet!:)

  sv: Ikke noe problem! Jeg tror du har flere lesere enn du tror som støtter deg!=)<3

  På Orkanger! Der er jeg skjeldent…hehe! Men hvis du jobber når jeg er der så skal jeg jammen si hei! hehe=D

 • Reply Brita Melissa 15. november 2009 at 16:07

  Enig, selv om man er i et aldri så alvorlig forhold vil man fortsatt feire jul sammen med familien sin som man alltid har gjort. Jeg føler meg heller ikke klar for det. Og det er jo selvsagt enklere å dra hjem til de enn at alle skal komme til det lille huset/leiligheten man har. Håper det ordner seg.

 • Reply Frk. Speilvendt 15. november 2009 at 16:18

  Nedturer må man regne med. Og man må konstant jobbe med et forhold for å få det til å fungere på best mulig måte. Det er hardt arbeid til tider, men SÅ verdt det i lengden! Stå på! :)

  God kveld til deg også. Har du forresten kutta ut bildeleken? (Takk for at du syntes mitt var best;)

 • Reply kari 15. november 2009 at 16:29

  Nydelig bilde av deg kjære deg :)
  Håper dagen idag blir bedre enn gårdsdagen :)
  Kos deg med film og pottis :) Det har du fortjent nå!

 • Reply Lene 15. november 2009 at 16:37

  Vet hvordan det er, jeg og kjæresten har vært sammen i over 6 år, men vi feirer alikevel ikke julaften sammen… Men nå bor vi ikke sammen enda heller da.

 • Reply wenche 15. november 2009 at 16:37

  Så nydelig bilde av deg :-)

 • Reply Mira 15. november 2009 at 16:49

  Det med julen kan være litt vanskelig. Nå som jeg og min samboer har vært sammen i så mange år som vi har vært og har bodd sammen i flere år så er det en selvfølge at vi feirer jul sammen, vi er tross alt en familie. Og da blir det annenhver jul her og der. Litt rart første gangen, men man venner seg til det.

 • Reply Theri 15. november 2009 at 17:12

  Kjedelig når det er sånn… Her er det veldig greit. Vi feirer hos familien til typen hvert år, og det har vi gjort siden jeg var 18 år. Veldig greit siden min familie aldri har vært et tema. :P

 • Reply Elise 15. november 2009 at 17:22

  Håper du har hatt en fin dag! :)

 • Reply Merethe M 15. november 2009 at 19:00

  sv: Ja det var den med Jim Carrey^^

 • Reply Monica 15. november 2009 at 19:29

  Samboern og jeg har enda ikke feira julaften sammen, rett og slett fordi han er hos foreldrene sine bare to-tre ganger i året og utnytter juleferien til å reise dit, men vi er kommet til en slags enighet om at når vi får egne barn skal vi lage vår egen jul med egne tradisjoner i vårt eget hjem. ;)

 • Reply Tone 15. november 2009 at 20:11

  Huff, det hørtes vanskelig ut.. Vi har også diskutert litt om julefeiring og sånt, men vi ble heldigvis fort enige. Jul betyr enormt mye for meg, og det var faktisk Christians forslag at vi begge skulle feire med min familie. Meningen er at vi skal feire med hans familie neste år.. Kan ikke si at jeg har lyst til det, ikke fordi de ikke er hyggelige, men fordi jeg er så glad i mine egne tradisjoner sammen med familien min. Men men, noen ganger må man bare gi etter og heller lage sine egne tradisjoner, selv om det er kjipt første gang..

 • Reply Toyni 15. november 2009 at 20:55

  det er ikke alltid så lett å dele livet sitt med en annen, om man er gift eller ikke. men håper dere finner ut av det. noe dere helt sikkert gjør :) og det er jo noe med det at man må føye og tøye seg etter hverandre også, noe jeg selv syns er vanskelig når jeg bare er 19. jeg er for min del ikke klar for den biten helt enda.

 • Reply Liljen - life as it is 15. november 2009 at 21:27

  Så fint bilde av deg!!

  Dette med å bryte med tradisjoner, og skape sine egne sammen med kjæresten sin er nok vanskelig ja. Selv har jeg ikke kommet så langt i forholdet mitt, men jeg vet jo hvordan det er å plutselig ikke ha storebror hjemme i stua på juleaften – fordi han nå har forloved og barn.
  Eksen min frostår heldigvis hvor viktig jula er for meg, og det å ha Emma-Isabelle hos meg – så han lar henne feire juleaften hos meg, så har han henne fra 3-4. juledag og over nyttårsaften i stedenfor.

  jeg håper dere finner ut hva dere skal gjøre, og bli enige om ting.

 • Reply Veronica S 15. november 2009 at 22:08

  skjønner jeg godt. Vi hadde faktisk en jul en gang der onkel sin familie var sammen med vår familie, fordi tante ikke følte seg klar til å være borte fra familien i julen, og onkel helst ville feire med henne.. så vi var 25 stk den julaften. Faktisk utrolig koselig!

 • Reply Rita 15. november 2009 at 23:51

  Berg og dal baner kan være tøffe ja.
  Men dere blir nok enige i det som dere er uenige i.
  Og man må vell alltids ofre noe for den andre og viseversa.

 • Reply KAYSO 16. november 2009 at 00:01

  kjæresten og jeg skal feire jul sammen for første gang i forholdet i år. Vi har da vært sammen i fire og et halvt år. Ingen av oss vil feire uten familiene våre, så i år slår vi på stortrommen og slår alle sammen :) så håper det blir koselig :)

 • Reply Marianne Monsen 16. november 2009 at 18:46

  Jeg forstår veldig godt at det er vanskelig for deg! Men sånn er det når man gifter seg og flytter sammen, da er det jo meningen at man skal ha slike stunder sammen. Så kommer det, hvor skal man være, og hvilke valg skal man ta? Det er vel det dere har diskutert nå. Håper alt går bra :-)

 • Reply Mari Johanne 1. januar 2010 at 19:28

  Likte bildet her jeg også! :)

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits