Recipes

Deilige cupcakes med smilsjokolade

Siden vi endelig ble ferdige med legging av nytt gulv i dag, så tok jeg den ekstra tiden før Miley kom hjem til å lage deilige cupcakes med smilsjokolade. Oppskriften fant jeg i Tone Orainis nye bok «Kakefest».

Ingrediensene du trenger er:
150 g romtemperert smør (margarin)
2 dl sukker (sukrin)
3 egg
4 dl hvetemel
4 ss bakekakao
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 plate kokesjokolade
4 dl melk

Først satte jeg stekeovnen på 200 grader, så hev jeg meg på selve deigen, hvor jeg begynte med å piske sammen det romtempererte smøret og sukrin, slik at det ble som en lys og luftig smørkreft. Deretter pisket jeg inn ett og ett egg om gangen, slik at de skulle få sjansen til å blande seg ordentlig godt inn i smørkremen. Etterpå siktet jeg alt hvetemelet, bakekakaoen, vaniljesukkeret og bakepulveret i en ny bolle.

Før de siktede varene tilsettes i smørkremen, smeltet jeg kokesjokoladen i en ny bolle over en kjele med varmt vann. Dette hadde jeg aldri gjort før, men resulatet ble så mye bedre bare og utgjorde en stor forskjell, så ikke smelt sjokoladen direkte i kjelen. Etterpå rører du inn melken i den smeltede sjokoladen, og så avkjøler du det til det blir romtemperert. For å bli ferdig med deigen putter du det tørre og sjokolademelken vekselvis i smørkremen.

Fyll muffinsformene ca 2/3 fulle for å få best mulig resultat, og stek de midt i ovnen rundt 20 min (13 min om du bruker varmluft.)

Frosting ingredienser:
150 g romtemperert smør (soft flora)
200 g melis
1/2 vaniljestang
1 plate kokesjokolade
1 rull smilsjokolade
1 dl melk

For å lage den deilige frostingen, så starter du med å piske sammen smør og melis til en luftig smørkrem. Etterpå skraper du ut frøene av vaniljestangen og tilsetter dem i smørkremen. Deretter gjør du likedan som du gjorde da du lagde deigen, nemlig å smelte kokesjokoladen og smilsjokoladen over vannbad, rør inn melken etterpå og avkjøl til romtemperatur. Avslutt med å piske sjokoladeblandingen i smørkremen. Voila – Ferdig!

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hege 23. september 2012 at 22:11

  Dæm såg goooo ut! Namnam!!:)
  Fin blogg du har her, Reidun!:) Ha snoka litt og må sei æ like møbelprosjektet dett, glede mæ t å sjå bilda tå golvet og resultatet;) Bli nok lekkert! E Casa-fan æ å.. e så gæle my fint der!:)

 • Reply mari johanne 24. september 2012 at 12:38

  Er egentlig ikke så fan av cupcakes, men disse fikk jeg vann i munn av! Trooor nesten jeg må prøve meg på denne til helgen.. ;-)

 • Reply Lillesmurf - Kari 24. september 2012 at 20:48

  NAM NAM NAM <3 Jeg får vann i munnen <3

 • Reply Sofie 24. september 2012 at 21:55

  Nam, det så deilig ut :D

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits