Girl Boss

Den kyniske mediebransjen

Visste dere at om dere søker på «nettmagasin» eller «bloggportal» i Google, så er Femelle.no noen av de første linkene som kommer frem? Hvor stilig er ikke det? For litt over tre år siden da jeg lanserte Femelle, så hadde jeg ingen forventninger om at jeg skulle få til noe så stort. Så å si alle jeg er i kontakt med for tiden har hørt om nettmagasinet og bloggportalen vår, og jeg kjenner jeg blir stolt og faktisk litt flau på samme tid. Folk kommer alltid med tilbakemeldinger som «Har du virkelig klart dette på egenhånd?», «Unnskyld, hvor gammel sa du at du var?» eller «Wow, du er tøff som har satset hundre prosent på drømmen din». Jeg setter selvfølgelig stor pris på komplemanger, men jeg kjenner at jeg fort blir rød i kinnene og feier alltid bort slike positive kommentarer.

Men nå skal jeg virkelig forsøke å ta til meg skryt fremover. Jeg har tross alt lagt ned blod, svette og tårer for å få Femelle til å bli en suksess, og det skal jeg ærlig talt være stolt av. Jeg klarer mer enn jeg selv tror. Denne mediebransjen kan være forferdelig slem og kynisk til tider. Det har jeg fått oppleve en god del ganger selv. Jeg har blitt frastjålet idèer, jeg har blitt lurt av folk som kun har vært ute etter «hemmelig» info og jeg har opplevd at såkalte «good guys» har vist sinne sanne ansikter og forandret seg til kalde, griske og brutale drittsekker. Alle disse personene har forresten viktige sjefsroller i noen av Norges største mediefirma. Jeg har blitt fristet av muligheter, men jeg har blitt brent på disse også, og jeg har lært vanvittig mye. Nå sitter jeg alltid med et skeptisk syn på alle forespørsler og alle nye bekjentskaper. Jeg har dannet meg et trygt og herlig nettverk via Femelle og disse personene vet jeg at jeg kan stole på.


Visste dere forresten at jeg var den som kontaktet Egmont angående å utvide Femelle.no til et bloggmagasin i papirutgave? Etter mange møter og forhandlinger avbrøt de kontakten med meg da de fant ut jeg var gravid, og ca et halvår etterpå ble bloggmagasinet «Streetstyle» lansert. I det bladet fant jeg så å si alle idèene jeg hadde lagt frem og de to personene som jeg hadde snakket mest med stod oppført som skaperne av magasinet. De tok på seg absolutt all ære for magasinet og mitt navn eller Femelle ble aldri nevnt. Jeg har selvfølgelig vært i kontakt med disse i ettertid, men det var pent umulig for meg å kjempe mot et så stort konsern som Egmont. Om dere velger å tro meg eller ikke, det får være opp til dere, men hvorfor skulle jeg lyve?

Selv om jeg jobber i mediebransjen nekter jeg å bli så egoistisk at jeg med vilje ødelegger for andre konkurrenter. I stedet ser jeg heller etter andre løsninger hvor vi eventuelt kan samarbeide istedet. Jeg synes det er forferdelig trist at respekterte personer i bransjen hele tiden skal forsøke å ødelegge for andre som prøver å lykkes. Kom heller på dine egne jævla idèer.

Jeg har selv blitt kalt veldig mye og jeg skal ærlig innrømme at jeg har fått et dårlig rykte på meg av noen i bloggbransjen. Dette fikk jeg i 2010 på grunn av at jeg siktet alt for høyt da jeg lanserte Femelle. Jeg var utålmodig og dette resulterte da i at jeg ikke fikk til å opprettholde et godt arbeidsforhold med de bloggerne jeg samarbeidet med. Dette fortalte de bloggerne selvfølgelig videre til andre bloggere, noe som da resulterte i at mange nektet å i det hele tatt snakke med meg. Det var en periode hvor jeg virkelig tenkte at «dette klarer jeg ikke». Jeg følte meg helt på bunn og jeg var så skuffet over hvordan jeg hadde ødelagt for meg selv. Et godt tips for kommende gründere: Ikke sikt for høyt og vær tålmodig! .. Cirka to år etter denne «katastrofen» begynte jeg å føle at folk i bransjen endelig begynte å legge merke til Femelle igjen, og denne gangen tok de seg tid til å høre på meg og de viste meg respekt. Det samme gjorde store bloggere også. Jeg har gjort opp for feilene mine, men det hender fortsatt at jeg treffer på en person/blogger som slenger dritt til meg, og som dømmer meg før jeg i det hele tatt får forklart situasjonen. I mediebransjen er det ikke alltid andre har behov for å høre to sider av en sak. De synes det er enklere å kun forholde seg til versjonen som flest folk har hørt om fra før.

Vet ikke helt hva jeg ville si med dette innlegget, men jeg tror jeg vil avslutte med å takke dere alle sammen. Både mine blogglesere, Femelles lesere og alle andre som liker bloggportalen vår. Tusen takk for at dere har vært med på å få Femelle til å bli en suksess, og for at dere forhåpentligvis forstår at det å være gründer i mediebransjen ikke alltid er så lett. Jeg er tross alt bare menneske jeg også!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Mia 9. desember 2012 at 02:42

  Du er kjempeflink. Virkelig! :)

 • Reply Charlotte K. 9. desember 2012 at 10:29

  Jeg tviler ikke på at de stjal idéen din angående Streetstyle. Det er patetisk!

  Femelle er i hvertfall et kjempefint nettsted, stå på videre :)

  • Reply Reidun Beate 10. desember 2012 at 23:23

   Takk!! :-) Ja, jeg skal stå på for harde livet! ;-)

 • Reply Anna Vathne 9. desember 2012 at 12:37

  du har vært utroilig flink! Å få til alt dette alene er helt utrolig, og jeg er så glad for å få lov til å være blogger for denne portalen her!

  • Reply Reidun Beate 10. desember 2012 at 23:24

   Åh, så bra Anna!! Er utrolig glad for å ha deg som blogger på Femelle også!! :-)

 • Reply Kathrine Louise 9. desember 2012 at 13:03

  Du er så flink! Og har ståpå vilje fra en annen verden! Kjempebra! :)

 • Reply Charlotte Olsen 9. desember 2012 at 14:34

  Jeg kjente jeg ble lettere irritert og lei meg på dine vegne når jeg leste dette.. Jeg skjønner ikke hvordan noen mennesker har samvittighet til å utnytte andre mennesker og andre menneskers ideer på denne måten. Hva er galt med folk? Dette er jo bare et alt for tydelig bevis på at man må ta store sjanser og risikere mye dersom man vil noen vei i mediebransjen, ettersom sannsynligheten for å bli utnyttet når man deler ideer og gjør seg sårbar, er skammelig stor..

  Det bor så mye kreativitet i deg, Reidun Beate, og du bruker den på en fantastisk måte som helt klart fører med seg store ting, og ting du bør være ubegrenset stolt av! Du er en av de sterkeste kvinnene jeg vet om, du kjemper hardt for det du bryr deg om, og det står det stor respekt av. Du har kommet så ufattelig langt, og oppnådd langt mer enn de fleste andre bare kan drømme om. Du er et forbilde for de mange, både når det kommer til motivasjon, styrke og arbeidsinnsats, og jeg er veldig stolt av å være en del noe av det suksessfulle du har oppnådd, gjennom å ha en blogg hos Femelle.no.

  Jeg ønsker deg, Magnus og Miley en helt fantastisk førjul, jul og romjul med mange nydelige minner dere kan holde fast ved! <3

  • Reply Reidun Beate 10. desember 2012 at 23:27

   Ja, jeg føler jeg har risikert ganske mye ved å være gründer i mediebransjen. Det finnes mye rart folk i verden for å si det sånn! Har blitt såret og skuffet mange ganger..

   Tusen hjertlig takk for tidenes fineste kommentar Charlotte! Jeg skal virkelig forsøke å ta til meg all denne skryten og stå på for fulle mugger videre med Femelle!! :-)

   Stor klem!! <3

 • Reply Jona (tyskertøsa) 9. desember 2012 at 23:18

  Nei æsj så kvalmt gjort av Egmont. :( men det er vel desverre ikke uvanlig at folk lar seg «inspirere» av andre i denne bransjen. Problemet er bare at enkelte tråkker LANGT over streken og rett og slett stjeler og svindler… Femelle er i allefall en flott bloggportal du kan være stolt av. Et sånt sted jeg drømmer om å blogge for, rett og slett!

  • Reply Reidun Beate 10. desember 2012 at 23:28

   Neimen Jona da, tusen takk!! :-) Du må søke når vi har noen ledige plasser da! :-)

 • Reply veronica 10. desember 2012 at 10:50

  Du har all grunn til å være stolt av deg selv:D Jeg tvilert heller ikke på at Streetstyle sjal ideen din. Det virket ikke som om noe som helst var planlagt på lang sikt, og det skulle ikke ta mer enn tre måneder før de gikk tok for ideer. Jeg er sikker på at femelle hadde blitt et superflott magasin i papirutgave om det er du som hadde drevet det! Streetstyle var jo dømt for å mislykkes, det visste jeg allerede fra deres etter andre utgave da jeg oppgavet at de mer eller mindra KUN skrev om de samme bloggerne på alle sidene!
  Anyway, syntes du har rett til å si din mening og fortelle sannheten for de som ikke vet hvor kynisk brasnjen er, for det er den uten tvil. Jeg er blitt kjempe glad i femelle og kunne ikke tenke meg å flytte her i fra ;D

  Sender deg en stor god Juleklem <3

  • Reply Reidun Beate 10. desember 2012 at 23:29

   Ja, magasinet Streetstyle ble ikke akkurat noen stor suksess akkurat. Det godter jeg meg litt over i ettertid. Mohahha! :-)

   Stor juleklem tilbake og takk for fine ord Veronica! Du er så snill og omtenksom <3

 • Reply Nina C. 10. desember 2012 at 12:55

  Kjempe dårlig gjort at egmont da! Har ikke vanskeligheter for å tro at de har gjort det. Men tror femelle hadde gjort det mye bedre enn streetstyle:)

  • Reply reidunbeate 10. desember 2012 at 23:31

   Hihi, ja det tror søren meg jeg også Nina! ;-)

 • Reply Eva Beate 10. desember 2012 at 18:52

  Jeg er imponert over hva du har fått til og du har all grunn til å være stolt av deg selv (sammenlignet med hva de Egmont-folka burde være) for det du har ofret for å oppnå og realisere drømmen din. Ingen tvil om at Femelle har vokst seg stort – jeg følger snart flere bloggere fra Femelle, enn noen annen bloggplattform. :)

  • Reply reidunbeate 10. desember 2012 at 23:32

   Åh takk for så fine ord Eva Beate! :-) Ja, det er så gøy å se at Femelle blir større og større! :-)

   Takk for at du følger med på suksessen! ;-)

   Stor juleklem <3

 • Reply liseliten 12. desember 2012 at 01:04

  Du har virkelig grunn til å være stolt av deg selv! Mange har store drømmer, men få får det til, det har du klart! Utrolig dårlig av Egmont, skremmende hvor kyniske og egositiske folk kan bli når det handler om penger og «business».. Stå på! :)

 • Reply Julie 12. desember 2012 at 01:40

  ååh jeg synes sånt er så irriterende! I en alder av 19 har jeg allerede opplevd lignende! Det er så vondt å føle man ikke kan stole på folk! Og MÅTTE være på vakt hele tiden. Nei, tillit er en altfor sjelden gode i våre dager!

  Men så flott å vite, da skal ikke jeg kjøpe mer av streetstyle :))
  Stå på! Beundrer viljestyrken din og pågangsmotet, håper jeg greier å finne samme ilden i meg den dagen jeg skal realisere min drøm! :)

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits