Life

Drømmen om å ta sjansen på Spania

CreatingYourselfKilde: Pinterest

Å ta sjanser, det er litt skummelt, ikke sant? Selv har jeg vært livredd for å ta «feil» valg, spesielt det siste året nå som alenemamma. Jeg vet at vi ikke alle tenker likt om hva det vil si å være en god forelder, men jeg har funnet ut at datteren min har det aller best når jeg gjør ting som gjør meg glad. Jeg vil ikke bli en av de mødrene som bare synes livet er «helt greit», og jeg vil i alle fall ikke la årene fly forbi meg for så å våkne opp som 50 åring og innse alt jeg kunne ha gjort annerledes. Dette er grunnen til at jeg reiser til Spania! Jeg vil prøve! Går det skeis og vi ikke trives der, så kommer vi bare strake veien hjem igjen, men jeg må nesten unne meg muligheten til å utforske «drømmen» før jeg legger den helt på hylla.

Det er fåtall av mennesker som er positive til denne avgjørelsen. De fleste blir jo skeptiske og sier at de aldri kunne ha klart det. «Kommer du ikke til å savne familien din da?», «Hvordan skal du klare å lage middag selv der?», «Hva om du ikke blir kjent med noen andre nordmenn?» eller den aller beste, «hva om det ikke blir like bra som du tror?» .. Ah, ja alle er så skeptiske og det skjønner jeg godt. Jeg sitter selv med disse tankene. Den eneste (store) forskjellen er at jeg i tillegg vet at jo, jeg kommer til å savne familien min, men det finnes både internett og telefon nå, pluss at det ofte er rimelige flybilletter om man er tidlig ute. Om savnet blir for stort, så ordner det seg på en slags måte uansett.

Samtidig kan jeg ikke sitte her å overbevise meg selv om at jeg ikke kommer til å få noen nye venner eller bekjente i Spania. DET er slik negativ tankegang som skremmer folk til å aldri ta noen sjanser. Det samme kan jeg si for det å lage meg mat selv.. De har jo store markeder og kjøpesenter i Spania også. Det er så fort gjort å tenke det verste. 300 meter fra leiligheten min i Torrevieja ligger det en stor Consum dagligvarebutikk, så jeg føler meg rimelig sikker på at verken jeg eller Miley vil sulte ihjel.

I Spania ser jeg bare muligheter, tid og inspirasjon til å fortsette å følge drømmen og hjertet mitt, mens her i Norge blir jeg bare tvunget til å ta meg en ekstrajobb jeg ikke vil ha, og som kommer til å suge opp verdifull tid jeg kunne brukt på noe jeg elsker å gjøre. Jeg er veldig redd for at depresjonen og angsten kommer til å spinne helt ut av kontroll om jeg fortsetter på dette viset, så det føles herlig å være hundre prosent bestemt på å hoppe i det, gripe sjansen og håpe på det beste.

Jeg har ingenting å tape. Jeg vil bli en opplevelse rikere uansett.

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply ♥ Konfettidryss 13. februar 2014 at 14:19

  Jeg har lest alle innleggene dine om denne turen, men tror ikke jeg har lest noe om hvor lenge du skal være der? Ble veldig nysgjerrig nå som såm nage hadde reagert negativt til at du skal reise.

  Og det med mat? What? Alle vet vel at det finnes mat i Spania også?

  • Reply Reidun Beate 13. februar 2014 at 17:54

   Så gøy å se deg i kommentarfeltet Javiera! Du har vært savnet <3 Jeg har ikke skrevet noe om hvor lenge vi skal være der fordi vi ikke vet enda rett og slett. Vi tar det som det kommer! :-) Klem!

 • Reply anine kristin 13. februar 2014 at 14:35

  Jeg syns du skal kjøre på Reidun, og jeg er sikker på Miley vil trives der borte også. Jeg har noen familiemedlemer som har bodd på Gran Canaria (ikke fastlandet, men uansett) i mange år, og det har gått veldig fint med dem. Barna kan spansk, og helt ærlig, middager blir vel ikke noe problem der. Det samme med nordmenn, for det er det vel ikke akkurat manko på i Spania :D

  Jeg har vært i Torrevieja flere ganger, og syns det er kjempekoselig der :-)

  Neei, jeg hadde kjørt på, og misunner deg nesten litt som skal satse der nede. Du har jo nettbutikken din som du kan jobbe med verden over :D

  Masse lykke til :D

  • Reply Reidun Beate 13. februar 2014 at 17:49

   Åh du er så fantastisk god Anine Kristin!! Tusen takk for all den positive energien og de fine ordene!!! :D Stor klem!!

 • Reply Toyni(: 13. februar 2014 at 14:50

  Grip sjansen sier jeg bare!
  Vi har en leilighet i Spania som vi drar til – å i stedet for å kjøpe mat hver dag så laget vi mat selv. Spiste deilig biffmiddag av de ferskeste råvarene. Samboeren sa at det var den beste entrecoten han har spist noen gang. Så jeg tror nok ikke dere sulter !
  Forresten bürde du gi Miley Lion frokostblanding , den er såååå god. Vi hadde den i Norge før, men nå finner jeg den bare i spania!

  • Reply Reidun Beate 13. februar 2014 at 17:49

   Oioi det hørtes spennende ut med Lion frokostblanding. Den må vi prøve!! :D

 • Reply Sissel 13. februar 2014 at 15:00

  Det er altfor mange nordmenn som er negative og feige til de som velger å ta sjansen på å skape ett liv i utlandet. Hvorfor ikke prøve det nå før Miley skal på skole? Det er nå dere har sjansen. Og livet er så mye mer enn bare være middelmådig fornøyd i Norge. Livet handler om å leve, ta sjanser og være lykkelig. Jeg vil aldri ende opp som gammel og sitte å angre på alt jeg ikke har gjort. Derfor tok jeg valget og flyttet til tross for at det ikke var noe alle rundt meg syns noe om. Jeg skal aldri bo i Norge mer og er mer enn fornøyd med valget mitt. Livet mitt har fått en livskvalitet jeg ikke ante hva var før engang :) Go for it!

  • Reply Reidun Beate 13. februar 2014 at 17:50

   Tusen takk for en herlig kommentar Sissel! Du er en stor inspirasjon for meg når det kommer til å satse og følge hjertet, så jeg setter stor pris på de gode ordene dine! Jeg skal satse! :D Klem!

 • Reply Marthe 13. februar 2014 at 15:31

  Viktig å følge sine drømmer, Reidun Beate!! Her hoppet vi selv i det, og flyttet til Kuala Lumpur for en periode. Hvor lenge skal du være i Spania?

  • Reply Reidun Beate 13. februar 2014 at 17:54

   Åh så tøft av dere!!! :D Blir alltid så imponert over folk som kaster seg ut i det «ukjente» :-) Jeg har ikke skrevet noe om hvor lenge vi skal være der fordi vi ikke vet enda rett og slett. Vi tar det som det kommer! :-)

 • Reply Marte 13. februar 2014 at 22:21

  Så fint, tror dere kommer til å trives :) har som sagt bodd mange år i spania selv, 1 times tid unna der. og det er superfint! veldig god mat, godt med et annet klima, og trivelige folk.. det er mye nordmenn da, men spanjoler blir veldig glad vist du prøver å prate noen ord spansk ;) og de er veldig gjestfrie som regel :)

 • Reply Stine 14. februar 2014 at 08:28

  GJØR DET!
  Man setter kun sine egne grenser og tidsmessig er det ikke værre at dere flytter dit enn f.eks Smøla! 4-5 timer på fly er ikke langt unna familie og venner. Jeg synes du er tøff som tørr og unner deg bare det beste :) Kanskje treffes vi i Torrevieja også? Stol på drømmene dine

  • Reply Reidun Beate 14. februar 2014 at 13:57

   Takk for en kjempefin kommentar Stine! :-) Så sant det med reisetid og slikt fra familie. Det hadde vært verre om vi hadde flyttet langt sørover f. eks, så jeg tror jeg må prøve å få mine nærmeste til å skjønne det! :-) Hadde vært kjempegøy å treffe på deg i Torrevieja Stine! :D Rop ut om du er der, så møtes vi! :D Klem!

 • Reply ♥ Konfettidryss 14. februar 2014 at 09:37

  Åjaa, okei! Jeg tror nok det blir en kjempefin tur, og det fine med det, er jo at du har fremdeles alle venner og familie osv hjemme, så dere kan jo bare dra hjem om dere blir lei eller noe :)

  Tusen takk, «gjenoppdaget» bloggen din for noen måneder siden, følger med hver eneste dag :)

  • Reply Reidun Beate 14. februar 2014 at 13:58

   Tusen takk for det :-) Er alltid så gøy når man kommer over en «gammel» blogg som man brukte å lese! :-)

 • Reply Sabrina 17. februar 2014 at 10:39

  Herremin så stilig å bare gjøre det. Har du fått jobb og barnehageplass der også?
  Syns alt fpor få mennesker føller drømmene sine. Man har jo egentlig ikke noe å tape men bare nye venner og opplevelser å vinne på å forsøke.
  Lykke til, å god tur, å godt liv :) <3

 • Reply Marlene 3. mars 2014 at 16:27

  Herregud så spennende Reidun! :-D Lenge siden jeg har vært innom her nå, og når jeg så de fine bildene fra strand og varme måtte jeg forte meg å skrolle nedover for å finne ut hva dere har begitt dere utpå ;-) FANTASTISK at du tar sjansen, virkelig, og dette kommer dere til å klare <3 Leier dere leilighet eller? Og hva skal du gjøre for å få inn penger? :-) Gleder meg til å følge med videre hvordan det går med dere :-)

  • Reply Reidun Beate 3. mars 2014 at 22:46

   Tusen takk for koselig kommentar! :-) Vi leier leilighet ja, privat :-) Jeg har jo en kreativ jobb som både blogger og frilansjournalist + at jeg også har min egen nettbutikk, så jeg klarer meg godt på den inntekten! :-) Ser du har sendt meg mail også, men har ikke fått lest den enda. Skal sørge for å gjøre det imorgen når jeg har bedre internett. Det er så ustabilt nå ikveld! :-) Klem! <3

  Leave a Reply

  Blogglistenhits