Life Parenting

En begynnerguide for alenemammaer #1

guide-single-mom-advice-tips

1. Leker er ikke rot! Om det så flyter av leker på stuegulvet, så skal ikke det anses som rot, men som det det er, nemlig, leker! Med små barn i hus er det helt vanlig.

2. Kjærlighetslivet ditt er så og si ikke-eksisterende. Beilere vil ikke stå i kø utenfor huset ditt altså. Å være alenemamma er tydeligvis ikke en turn-on. Hvem kunne vel vite det?

3. Det er helt OK å bruke TV’en eller iPad’en som underholdning (barnevakt) av og til. Spesielt om du har veldig mye du må få gjort. MEN husk å begrense denne tiden da. Det er ikke meningen at barna skal sitte i timesvis med disse skjermene.

13sep8

4. Du fortjener å føle deg stolt over å oppdra et barn helt alene. Ta til deg alle komplimenter, stol på deg selv og vit at du alltid gjør det som er best for deg og barnet ditt.

5. Overøs barnet ditt med kjærlighet, kyss og klemmer. Aldri la de tvile på hvor mye du elsker dem!

6. De vil prøve å manipulere deg (hehe). Små barn er aaalt for søte og dette kan de å bruke til sin fordel. Det vil alltid være en konstant maktkamp gående når det bare er du og barnet ditt som bor sammen. Hvem er sjefen? Er det du eller er det h*n? Ikke la bambiøynene og smisking lure deg. Tren opp viljestyrken din og vis hvem som er sjefen! ;)

7. Du er og vil alltid være den personen barnet ser opp til, deres beste venn, deres mamma (og pappa), ja, deres alt rett og slett. Du har veldig mange sko å fylle, men vit at du alltid, alltid, alltid vil være ditt barns største helt.

mileyrosa-1

8. Du vil bli vant til masing! Mitt aller beste tips er å lære deg å «lukke» ørene. Eventuelt kan du lett distrahere barnet ditt ved å spørre om h*n har lyst til å spille et spill, tegne, perle eller en annen morsom aktivitet. Så lenge du gir barnet ditt noe annet å tenke på, så skal masingen til slutt avta. Hihi. Seieren er DIN!

9. Du vil bli mer avhengig av familien og vennene dine enn før. Å være aleneforelder er en større utfordring både økonomisk, fysisk og psykisk. Ikke vær flau over at du har behov for en pause av og til. Du trenger det OG fortjener det!

10. Uansett hva som skjer, så vil barnet ditt garantert vokse opp og bli din aller beste venn. Dette er uunngåelig og den mest fantastiske følelsen i hele verden!

13sep5

Også en ting til. Som alenemamma må du ALLTID ha tid til å lese eventyr, leke piknik, bygge lego, synge, dance og alt annet barnet ditt har lyst til å finne på. ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Blogglistenhits