Bloglife

5 ting noen bloggere gjør helt feil

Vil gjerne starte dette innlegget med å presisere at jeg har gjort ALLE disse bloggefeilene selv på et tidspunkt.

1. Glemmer arkivet. Selv om du oppdaterer bloggen din en – tre ganger daglig, så må du for all del ikke glemme dine tidligere innlegg som faller lengre og lengre bakover i arkivet ditt. Disse innleggene er nemlig gull verdt og fortjener fortsatt å deles med leserne dine. Se gjennom arkivet ditt, velg ut innlegg du er ekstra fornøyd med og ha de alltid som «back up» for dine uinspirerte dager. Et innlegg bør ikke glemmes bare fordi du skriver et nytt.

2. Deling på sosiale medier. Ja, selvfølgelig skal du dele de nye innleggene dine på Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter og så videre, MEN ikke del de på alle mediene samtidig og jeg synes absolutt ikke du bør nøye deg med å dele de kun en gang, spesielt på Facebook.

Over 60% av trafikken på bloggen min får jeg fra Facebook, så om du har relevante innlegg som fortjener mer oppmerksomhet: DEL!

3. Uinteressante overskrifter. Overskrifter har faktisk veldig mye å si når det kommer til statistikken din. Finner du ikke på en interessant tittel, så forsøk å beskrive innlegget med så fristende ord som mulig. Finn gjerne inspirasjon fra andre bloggere.

I outfit-poster mener jeg det er «tillatt» å være kreativ og leke litt mer med overskriftene, da det faktisk gir god respons, så lenge det beskriver antrekket.

4. Kommenterer aldri selv. Føler du at du får alt for lite kommentarer på bloggen? Vel, da er et godt tips å begynne å kommentere hyppig hos andre bloggere, være mer aktiv i sosiale medier og sette litt mer fokus på leserne dine i blogginnleggene dine. Vis at du ønsker å gjøre de fornøyde og at du vil skrive for DEM.

5. Lange avsnitt. Dette ser jeg daglig når jeg leser gjennom bloglovin-feeden min og det er så utrolig irriterende. I stedet for å skrive et helt sammenhengende innlegg, så del det opp i avsnitt. Ikke bare er det vanskeligere å lese slike innlegg, men det er ser rotete ut også, noe som igjen fører til at bloggen din ser uprofesjonell ut. Just sayin’.

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Birger 4. april 2015 at 12:07

  Dette er jeg helt enig med deg i! :) Godt skrevet!

 • Reply coffee in a cup 4. april 2015 at 20:45

  så absolutt et par vettige råd her!

 • Reply Chrisbeeblack // Christine 4. april 2015 at 20:54

  Ja, absolutt gode tips dette! =)

 • Reply Fia 4. april 2015 at 21:00

  Kjempebra skrevet! Veldig enig :)

 • Reply Linn Merete-Mamma til Nikolai 5. april 2015 at 02:57

  Hmm så jeg skal alså skrive et innlegg igjen som jeg har skrevet før? :P
  forstod ikke helt den første.Jeg har et innlegg som ble delt en god del på facebook etter jeg skrev det,skal jeg da skrive det innlegget på nytt? O.o

  Kommenterer alltid selv men får ikke kommentarer tilbake :/

  • Reply reidunbeate 5. april 2015 at 17:38

   Nei du skal ikke skrive det på nytt, men du kan alltids dele det flere ganger på Facebook og andre sosiale medier! :)

 • Reply Helene 5. april 2015 at 12:18

  Så sant Reidun! utrolig enig med deg i alt dette, stå på videre :)

 • Reply Erlend 6. april 2015 at 02:03

  Det er èn ting jeg bare tenkte å nevne, angående punkt nummer fire….det er riktig at man må kommentere hyppig på andres blogger, men jeg selv skrev ett innlegg for flere år sida, hvor jeg gikk hardt ut mot dem som kommenterer «gjerne les min blogg», eller «kommenter bloggen min» osv, skriver man sånt, får man nok ikke flere lesere eller kommentarer, for det er bare irriterende, beste er å skrive noe originalt, noe som eieren av bloggen skjønner ikke bare er «lim/klipp»-opplegg :p

  Reklame for sin egen blogg, uten å gidde å ta seg tid til å lese innlegget er aldri en god idè, har ett litt «morsomt» eksempel faktisk, for en stund tilbake, på 3-årsdagen for ene eksen min sin bilulykke, skrev jeg ett til tider svært depressivt innlegg, og første kommentaren som dukket opp var «fin blogg, kommenter tilbake?<3", da skjønner man at vedkommende ikke har tatt seg til til å lese innlegget, spesielt siden kommentaren dukket opp ett minutt etter at jeg la det ut :p

  • Reply reidunbeate 6. april 2015 at 03:08

   Åh ja vet du her er jeg HELT enig med deg! Slike kommentarer går rett i papirkurven hos meg altså. Dette er en utrolig dårlig og irriterende måte å forsøke å nå ut til flere lesere på. Tviler sterkt på at det er en effektiv metode. Tror den heller har motsatt virkning. Haha! :)

   Tusen takk for at du delte så hyggelig kommentar på bloggen min Erlend! :)

 • Reply spesiellinor 6. april 2015 at 21:22

  Uinteressante overskrifter jeg er litt for flink til, hehe. Ellers tror jeg at jeg er flink på de andre punktene :)
  Og er spesielt enig med siste punkt! Lange avsnitt uten bilder kan bli veldig tungt å lese. En blogg er jo ikke en bok.

 • Reply adjen 19. november 2015 at 10:42

  Du er så utrolig inspirerende. Jeg synes du har den beste bloggen i Norge uten tvil! :) Du er veldig flink med både teks og design!

  • Reply reidunbeate 19. november 2015 at 12:21

   Åh, hjelpe meg for et komplement! Tusen hjertelig takk!! :) <3

  Leave a Reply

  Blogglistenhits