Bloglife

5 GRUNNER TIL HVORFOR JEG BLOGGER

Etter over 8 år med bloggerfaring skulle man kanskje tro at jeg var drittlei alt som har med sosiale medier å gjøre, men akk nei, tvert imot! Bloggen er ikke lenger bare en hobby slik som den var i begynnelsen. Nå har den blitt en deltidsjobb som jeg bruker mye tid på og som jeg virkelig er stolt av. I årevis prøvde jeg å unngå å nevne til folk at jeg var en blogger, ja, jeg skjemtes faktisk av det, men sånn er det ikke lenger.

Jeg er stolt av å være en blogger og dette er grunnen til hvorfor:

1. GØY – Ja, for det er jo det! Jeg ser ikke noe poeng i å blogge om man ikke synes det er gøy. Ser du på det å oppdatere som et ork og sliter hele tiden med å skrive innlegg, så er dessverre blogging ikke noe for deg. Sånn er det bare! Blogging is not for everyone!

2. INNTEKT – Jeg skal ikke legge skjul på at inntekt har blitt en vesentlig del av bloggen min. Ikke bare tjener jeg penger, men jeg sparer penger på andre utgifter også. Det er langt i fra noe luksusliv for min del, men jeg ser at desto større bloggen blir, desto mer tjener jeg også. Noe som selvfølgelig er helt naturlig! Drømmen er jo å få en enda større og gjerne stabil inntekt hver måned gjennom bloggen. Det tror jeg alle bloggere kunne tenke seg.

3. SOSIALT – Gjennom mine 8 år som blogger har jeg prøvd flere forskjellige plattformer, men det er uten tvil Femelle som (selvfølgelig) er min favoritt. Nå er jo en del av jobben min å være ofte i kontakt med Femelle-bloggerne, men på samme tid er jeg jo en blogger selv også. Vi kommuniserer med hverandre på Facebook daglig via vår private gruppe og kommenterer aktivt på hverandres blogger. Jeg har faktisk aldri sett et mer gjennomført samhold hos en annen bloggportal, noe jeg er svært stolt av. Dette sier mye om portalen og bloggerne våre.

4. LÆRERIKT – Når man har drevet med blogging i flere år, så vil man automatisk lære seg ting om sosiale medier som andre ikke vet. For eksempel kan jeg ha en helt hverdagslig samtale om alt fra markedsføring, html, design, kommersielle innlegg, statistikk, redaksjonelt innhold, trackinglinker og så videre, men disse samtalene kan jeg KUN ha med andre som jobber innen sosiale medier. Ingen i min familie skjønner akkurat hva jobben min egentlig går ut på, og selv om det er litt gøy, kan det til tider være litt irriterende også.

5. OPPMERKSOMHET – Ikke kom her og fortell meg at du ikke bryr deg om du får respons på innleggene dine. Alle som blogger har lyst på oppmerksomhet. Sånn er det bare! Vi vil bli hørt, vi vil bli sett og vi vil bli anerkjent.

Nå vil jeg at du skal fortelle meg de 3 viktigste grunnene til hvorfor DU blogger!

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply veronica 14. april 2015 at 18:43

  Liker bloggen din og innleggene dine utrolig godt :D

 • Reply kristin 14. april 2015 at 19:07

  Det finnes såå mange gode grunner til å blogge :) Jeg elsker å blogge fordi jeg blir selv inspirert av bloggen min når jeg tar fine bilder og legger ut gode innlegg. Og så er det gøy å få tilbakemeldinger (og seff komplimenter)

 • Reply Caroline 14. april 2015 at 21:04

  Fine punkter! Mine er vel 1) Engasjement. 2) Glede. 3) Tilbakemelding.

 • Reply Veronica Leirvaag 15. april 2015 at 00:27

  Fantastisk bra innlegg! Jeg er helt enig med deg :-) Jeg skriver blogg for jeg føler jeg har en historie å fortelle og vil gjerne at folk skal få høre den. Jeg liker å tro at de som leser bloggen min også liker det jeg skriver og vil gjerne tjene penger på den.

 • Reply Hild Frøya 15. april 2015 at 08:38

  Alt du sier her er helt riktig. Jeg tjener ikke noe på bloggen ennå, men har fått litt ting fra tid til annen. Håper at det tar seg opp litt etterhvert. Nå har jeg jo endra endel ting, og retter meg mot et annet publikum enn tidligere, så kanskje jeg har mer hell nå.. hehe..

 • Reply Synne Jørgensen Livang 15. april 2015 at 13:08

  Så herlig innlegg:-) Det er mange grunner til hvorfor jeg blogger, og etter rundt 8 år med blogging på denne fronten og har jeg både tatt pauser og sluttet men alltid kommet tilbake igjen. Jeg elsker å koble av med bloggen, spesielt med mye skole på planen er det så fint å ha en plattform hvor jeg kan ta en pause fra alt, og skrive om ting jeg liker – og ikke minst ting jeg ønsker å skrive om. Det er ikke noe jeg gjør fordi jeg må som med skole!

 • Reply Eva Beate 16. april 2015 at 01:31

  Du har all grunn til å være stolt av det du har bygd opp med femelle.no! Jeg leser flere femelle-blogger og misunner tidvis det kollektive disse jentene viser og har! Det å jobbe frem noe slikt krever ambisjoner, visjoner og stå-på-vilje! Det sier mye om deg som person! :-)

 • Reply Malin 16. april 2015 at 15:28

  Kjenner jeg savner veldig å blogge når jeg leser dette og alle kommentarene. Kanskje jeg burde vurdert å begynne igjen :)

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits