Girl Boss

5 NEGATIVE TING JEG HAR LÆRT SOM GRÜNDER

things-learned-entrepenour-advice-becoming-grunder-erfaring-hvordan-bli

Jeg får mail flere ganger i uken fra jenter som har lyst til å bli gründere og som er nysgjerrig på hvordan jeg ble det. De fleste forventer å få høre et herlig eventyr om hvor gøy hele reisen hit har vært, men det ville vært å lyve.

Selv om tittelen «gründer» høres veldig fancy ut, så er det langt i fra en dans på roser å ha sin egen bedrift og å være sin egen sjef. De negative delene ved å være gründer er dessverre mange, men til syvende og sist ville jeg ikke gjort noe annerledes. Selv om jeg sier at jeg har drømmejobben, betyr ikke det at den er enkel.

1. Du vil bli mer usosial.
I løpet av en dag sitter jeg på pcen og jobber i godt over 10 timer. Da sier det selv selv at jeg har begrenset med tid til å være med familie og venner. Selvfølgelig kunne jeg tenke meg å tilbringe mer tid sammen med dem, men da ville det gått ut over jobben min, noe som igjen ville gått ut over inntekten min, og vi lever tross alt i en tid hvor penger bestemmer så og si alt. Av den grunn må jobb og økonomi settes i første rekke, etter datteren min selvfølgelig.

2. Du kan ikke gjøre alle fornøyd.
Selv om jeg prøver så godt jeg kan hver bidige dag og gir 100%, så er det pent umulig å leve opp til alles forventninger av meg. Jeg er bare et menneske jeg også og jeg kan også gjøre feil, akkurat som deg.

3. Du må lære deg å si nei.
Dette er nok det jeg sliter aller mest med. Jeg har så lyst til å gjøre alle glade, noe som ender opp med at jeg tar på meg alt for mye og blir helt utkjørt. Det er viktig å sette begrensninger for seg selv og det skal jeg absolutt bli flinkere til!

4. Du vil ikke alltid få anerkjennelse for innsatsen din.
Når jeg oppnår noe lite eller stort, så er det ingen der for å klappe meg på skulderen og si «godt jobba». Jeg må være min egen største støttespiller og DET er ikke alltid like enkelt.

5. Du glemmer å spise lunsj (og frokost..)
Ja, dette punktet måtte jeg bare ta med. Veldig ofte glemmer jeg både å spise frokost og lunsj, noe som gjør at jeg til slutt blir helt svimmel før jeg husker at jeg må spise noe. Dette er en stor uvane som jeg virkelig bør prioritere å bli kvitt.

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anniken 15. april 2015 at 21:57

  Jeg synes du er utrolig flink! Stå på videre <3

 • Reply Christine Støle 16. april 2015 at 11:48

  Jeg syntes også du er så flink! Alt det du får til <3

 • Reply Susannevedvik 16. april 2015 at 15:38

  Du er helt rå med den jobben du gjør, du burde nok få mye mer anerkjennelse enn det du faktisk får <3

 • Reply Hild Frøya 17. april 2015 at 14:49

  Hehe.. Kjenner meg godt igjen her ja..

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits