DIY

SLIK MALER DU GULVENE DINE HVITE/LYSE

I går brukte jeg cirka åtte timer på å gjøre noe jeg har ønsket å gjøre lenge – Jeg malte kjøkkengulvet! Resultatet ble jeg så fornøyd med at jeg bare må dele en liten how to guide med dere.

1. Det første du absolutt MÅ gjøre er å rengjøre gulvet ordentlig med salmiakk. Selv vasket jeg det to ganger før jeg begynte med grunningen (Jotun heftegrunning Universal). Dette er megaviktig for at malingen skal feste seg skikkelig og ikke flasse av. Det er litt ekstra jobb, men så utrolig verdt det i lengden.

2. Etterpå bør du legge grunning etter behov. Det kunne kanskje holdt med bare et strøk hos meg, men jeg la to strøk for sikkerhetsskyld. Best å være på den sikre siden. Om du har veldig mørke gulv fra før, så trenger du nok enda et ekstra strøk. Du må rett og slett bare se det litt an.

3. Når grunningen har tørket ordentlig (ca 2 timer), kan du starte med selve malingen (Trestjerners halvblank gulvmaling i fargen «sommersne»). Selv bruker jeg alltid å male ved kantene/listene først, men jeg vet ikke om det er noe som anbefales ikke. Det funket for meg i alle fall.

how-to-paint-my-floors-white-grey-guide-easy-123-stepbystep-hvordan-male-gulvet-mitt-lyst-hvitt-slik-hjelp-bilder5

4. Forsett med resten av gulvet når du er ferdig rundt listene og kantene. Når du skal male, så bør du anvende akkurat passe mengde, ikke for mye, men heller ikke for lite. Ved maling av gulv er det veldig kjekt å bruke en malestav, både for sluttresultatet og ryggen din. Husk å ikke male deg inn i et hjørne da. Klassisk nybegynnerfeil, hehe.

5. Etter det første strøket kan du se an hvor bra dekkevne malingen har og vurdere hvor mange strøk du kommer til å trenge. Det mest vanlige tror jeg er to strøk her også, men som sagt, desto mørkere gulv du har, desto flere strøk må du male. På mitt gulv har jeg lagt to lag grunning og to lag med maling.

Masse lykke til med gulvprosjektet! :)

how-to-paint-my-floors-white-grey-guide-easy-123-stepbystep-hvordan-male-gulvet-mitt-lyst-hvitt-slik-hjelp-bilder4

Translation for my foreign readers:

Yesterday I spent about eight hours doing something I’ve wanted to do for a long time – I painted the kitchen floor! The result was so good that I just have to share a small how to guide with you.

1. The first thing you absolutely MUST do is clean the floor properly with ammonia. Although I washed it twice before I started with the primer. This is a mega important step to ensure that the paint will adhere properly and not flake off. There is a little extra work because of it, but so incredibly worth it in the long run.

2. Afterwards you should add primer after need. It could perhaps have been enough with only one coat in my case, but I put on two coats just in case. Better to be on the safe side. If your original floors are very dark, you will need at least two coats with primer.

3. When the primer has dried completely (about 2 hours), you can start with the paint. I always use to paint the edges / lists first, but I don’t know if that’s recommended or not. It worked for me at least.

4. Continue with the rest of the floor when finished around lists and edges. You should apply just the right amount when painting, not too much but not too little either. When painting floors you should use a long paint stick. Trust me, it’s a good choice both for the end result and your back. Also remember not to paint yourself into a corner. Classic beginners mistake, hehe.

5. After the first coat you can see how good opacity the paint has and can consider how many coats you’ll need. I think the most commom are two coats here as well, but keep in mind, the darker floors you have, the more coats you’ll need to paint. On my floor I laid two layers with primer and two coats with paint.

Lots of luck with your fun painting project! :)

how-to-paint-my-floors-white-grey-guide-easy-123-stepbystep-hvordan-male-gulvet-mitt-lyst-hvitt-slik-hjelp-bilder
0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anette 19. september 2015 at 20:35

  Ah, så supert med tips! Nå ble jeg enda mer inspirert til ENDELIG å gå løs på gulvene i 2.eg.!

  Ha en fortsatt fin helg!
  KLEM
  ANETTE

 • Reply Luisa Fernanda del Mar 19. september 2015 at 20:43

  Hvitt gulv er så lekkert :)

 • Reply Regine 20. september 2015 at 01:59

  Så fint det blei!! :)

  • Reply reidunbeate 20. september 2015 at 14:34

   Jaaa, jeg vet! :D

 • Reply Carina Ustad 20. september 2015 at 16:04

  Åh, så utrolig fint det ble :)

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits