Recipes

YUMMY CHOCOLATE COOKIE IN A BOWL

Hei kjære lesere!

Nå skal jeg dele tidenes største kaloribombeoppskrift med dere, haha. Om du har skikkelig søtsug en kveld, så er det nemlig veldig fort gjort å trylle sammen denne deilige cookien. Faktisk kan du klare det på bare fem minutter, så enkelt er det!

Ingredienser du trenger: 1 ss smør, 1 ss hvitt sukker, 1 ss brunt sukker, 3 dråper vaniljeessens, 1 eggeplomme, 1/4 kopp med mel og 2 ss med små sjokoladepletter.

Slik gjør du:

1. Det første du gjør er å smelte en spiseskje med smør i mikroen, men pass på så smøret ikke begynner å koke. Det skal KUN smeltes og ikke bli for varmt.

2. Etterpå tilsetter du en spiseskje hver av både hvitt og brunt sukker, samt tre dråper vaniljeessens. Når du har rørt sammen det godt er det på tide å ha i 1 eggeplomme (eggehviten kan du hive eller spare til en annen oppskrift). Rør egget godt inn i blandingen.

3. Nå skal du begynne å gjøre cookien litt fastere og til det behøver du mel, men ikke så mye. Du må nesten prøve deg litt frem, men bruk sånn cirka 1/4 kaffekopp. Det skal ikke så mye til før den blir for tørr og da blir den ikke like god. Avslutt med å blande inn to spiseskjeer med små sjokoladepletter. Desto mer, desto bedre, eller hva? Hehe.

4. Sett cookie-blandingen i mikroen og stek den i omtrent 40 sekunder. Åpne og sjekk av og til, slik at den ikke blir for tørr. Selv om den kanskje ser litt bløt ut i kantene, kommer den til å stivne mer av seg selv etter at du tar den ut av mikroen også. Heller for bløt enn for tørr.

yummy-chocolate-cookie-in-a-bowl-delicious-easy-recipe-step-by-step-how-to-blog-pictures2

Sånn – Da har du nettopp laget din aller første sjokoladecookie i en skål. Nå kan du sette deg i sofaen og kooose deg masse med en herlig kaloribombe.

Første gangen jeg lagde dette ble cookien alt for tørr, men jeg vet at grunnen til det var fordi jeg stekte den for lenge i mikroen. Andre gangen tok jeg ut cookien selv om den var litt bløt i kantene og jeg merket raskt at den ble fastere av seg selv på kort tid. Dette er virkelig den perfekte guilty pleasure når du har pms, hehe. Enjoy!

yummy-chocolate-cookie-in-a-bowl-delicious-easy-recipe-step-by-step-how-to-blog-pictures4

Translation for you foreign readers:

Ingredients you need: 1 tablespoon butter, 1 tablespoon white sugar, 1 tablespoon brown sugar, 3 drops of vanilla essence, 1 egg yolk, 1/4 cup of all purpose flour and 2 tablespoons of small chocolate patches.

This is how you do it:

1. The first step is to melt a tablespoon of butter in the microwave, but make sure that the butter does not begin to boil.

2. Afterwards you add a tablespoon each of both white and brown sugar, and three drops of vanilla essence. Once you’ve mixed it well together, it’s time to put in 1 egg yolk (egg white can be thrown away or saved for another recipe). Stir the egg yolk well into the mix.

3. Now you should start doing the cookie little firmer and for that you need all purpose flour, but not too much. Feel free to experiment a little, but you should use about 1/4 cup. It doesn’t take much before it becomes too dry and then it wont taste as good. Finish by mixing in two tablespoons of small chocolate patches. The more, the better, right? Hehe.

4. Now it should kinda look like cookie dough. Put the mixture in the microwave and cook it for about 40 seconds. Open and check occasionally, so it does not become too dry. Although it might look a bit soft in the edges, it will solidify more of itself after you take it out of the microwave. Rather too soft than too dry.

Yey – You’ve just created your very first chocolate cookie in a bowl. Now you can snuggle up on the sofa and really enjoy your delicious calorie bomb.

yummy-chocolate-cookie-in-a-bowl-delicious-easy-recipe-step-by-step-how-to-blog-pictures
0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Luisa Fernanda del Mar 19. september 2015 at 21:35

  Oioi, farlige greier! :)

  • Reply reidunbeate 20. september 2015 at 14:35

   Oh yes. ;) Hehe

  Leave a Reply

  Blogglistenhits