Parenting

MINE 10 BESTE MAMMA-TIPS

Først og fremst må jeg bare presisere at jeg absolutt ikke er noen ekspert i å være mamma. Jeg har selv falt i de klassiske fellene hvor jeg har gitt opp og latt fireåringen bestemme og ja, jeg har til og med vært så sliten at jeg har grått meg selv i søvn.

Etter mye prøving, feiling og mestring har jeg kommet frem til at dette er noen av mine aller beste tips til andre foreldre.

1. Gi barnet ditt oppmerksomhet uten at h*n trenger å mase seg til det.

2. Involver barnet når du lager middag og snakk om dagen deres mens dere spiser. Fireåringen min elsker å fortelle om alt det morsomme hun har drevet på med i barnehagen.

3. Alltid ta deg tid til å lese en bok/historie før leggetid. Dette er en fin kosestund både for dere begge og er bra å ha som en rutine.

4. Vis at du også kan være barnslig og delta i lek hver dag. Om det bare er et kvarter eller en halvtime, så har ikke det noe å si. Alt er bedre enn ingenting.

5. Ikke gi barnet noe med mye sukker etter kl. 18:30.. Da vil leggetiden ta mye lengre tid.

IMG_3319

6. Selv om du kanskje er stresset ut av en annen verden, så prøv så godt du kan å ikke vise det for barnet ditt. Vær tålmodig.

7. Hold munn i stedet for å gnåle om og om igjen på barnet ditt. Du kan bli overrasket over hvor mye verre du faktisk gjør det for deg selv, haha.

8. Hold det du lover. Om du sier at du skal eller ikke skal noe, så bør du gjennomføre det også. Løfter skal ikke brytes!

9. Gi barnet ditt klemmer og kyss hver dag, og fortell at dere er glade i hverandre. Et lite barn skal aldri være i tvil når det kommer til kjærlighet.

10. Vær snill mot deg selv! Unn deg å sove litt lengre av og til, bruk ti minutter ekstra i dusjen og ja, bare kjøp deg en ny bukse uten å få dårlig samvittighet.

Jeg tror aldri jeg blir utlært som mamma, så del gjerne noen av dine foreldretips også. :)

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elise 4. oktober 2015 at 14:33

    Så mange fine tips, Reidun Beate! :) <3 Ha en superfin søndag!

  • Reply Toyni Erica 11. oktober 2015 at 18:02

    Du er jo så god! Og jeg er helt sikker på at du er en fantastisk mor !

  • Leave a Reply

    Blogglistenhits