Personal

DEN SISTE GAVEN JEG FIKK FRA MANNEN MIN

Helt siden jeg gikk siste året på ungdomsskolen var jeg i tvil om hvilken jobb jeg skulle utdanne meg til. Kanskje frisør, hjelpepleier, journalist, barnehageassistent, sykepleier eller kanskje kokk? Ja, jeg tok mange gale valg og endte til slutt opp med så og si ingen utdanning å vise til. Det var først da jeg oppdaget blogg og sosiale medier at jeg kjente at det var noe jeg virkelig likte.

– Jeg har kanskje ikke studert på universitet, men jeg har lært ufattelig mye på disse åtte årene som blogger og selvstendig næringsdrivende.

Likevel var det aldri noe jeg kunne kalle en «ordentlig» fulltids-jobb (før nå). Å blogge i seg selv var heller ikke nok for meg. Jeg følte fortsatt at jeg manglet å finne ut hva jeg ville gjøre resten av livet. Det må jo bli noe av meg også, tenkte jeg..

Mannen min, Magnus, visste om at jeg hadde disse tankene og han var min største støttespiller. Uansett hva jeg hadde lyst til å prøve, var han positiv og oppmuntrende, men det gikk som det alltid gikk. Jeg ødela for meg selv og ga opp alt for tidlig fordi jeg ikke følte at det var det riktige for meg. Han var helt sikkert veldig oppgitt over meg til tider, men han viste det aldri.

– Han skjønte nok at jeg ikke helt hadde funnet «meg selv» ennå.

Rundt våren 2012 var jeg gravid og hadde endelig begynt å finne «min greie», nemlig nettmagasinet Femelle.no. Jeg trivdes veldig godt som redaktør og journalist for eget magasin og syntes det å utvikle noe eget var utrolig gøy og spennende. Dessverre skulle ikke livet være så positivt likevel. Et par uker etter at vi ble foreldre fikk mannen min diagnosen tykktarmskreft. Dere som har fulgt bloggen min over lengre tid vet hvordan denne vonde historien ender, så jeg ønsker ikke å gå inn noe nærmere på akkurat det.

3 måneder før han gikk bort valgte jeg å selge magasinet mitt, noe som var forferdelig tungt, men det var noe jeg ønsket å gjøre for å tilbringe mest mulig tid med mannen min. Jeg angrer ikke et sekund på det valget jeg tok, men jeg vet at jeg ga opp veldig mye. Han tok det nok tyngst, da han mente at jeg ga opp en del av meg selv, den glade og positive delen jeg hadde lett så lenge etter. Det var kanskje litt sannhet i det, men uansett ville jeg ikke valgt noe annerledes.

– Om det så bare hadde betydd et minutt mer sammen med han, så hadde det vært verdt det.

Jeg er ikke religiøs på noen som helst måte, men jeg føler likevel at denne idèen jeg fikk sånn helt ut av det blå, om å starte mitt eget design og nettbutikk var som en «gave» fra mannen min. Han visste hvor sterkt jeg trengte noe for å drive meg fremover og han ga meg svaret. Han viste meg veien til til hvordan livet mitt etter hvert skulle klare å gå videre. Han har gitt meg troen på meg selv tilbake og det er jeg så uendelig takknemlig for.

Selv om sjansen for at dette faktisk stemmer er svært minimal, føles det uansett veldig godt å vite at det finnes en ørliten mulighet. Det er den jeg velger å tro på.

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Monique Lund 6. oktober 2015 at 06:58

  Du er så sterk og modig Reidun Beate! Det er så beundringsverdig alt du har fått til, jeg er så imponert! Stor klem

  • Reply reidunbeate 6. oktober 2015 at 07:10

   Åh tusen takk Monique! Så utrolig snill og god du er. :) <3

 • Reply Caroline 6. oktober 2015 at 07:11

  For et vakkert innlegg!

 • Reply Kristina 6. oktober 2015 at 08:35

  Så flott skrevet Reidun Beate, du er sterk! Syns du skal fortsette å tro at han har sendt deg en gave, det hadde jeg gjort <3

 • Reply Drea 6. oktober 2015 at 11:25

  <3 Jeg syns du er helt fantastisk!

 • Reply Elise 6. oktober 2015 at 16:11

  Så utrolig flott skrevet, Reidun Beate! <3 Du er fantastisk!

  • Reply reidunbeate 7. oktober 2015 at 00:04

   Åh, takk Elise! Jeg synes du er fantastisk også! <3 :)

 • Reply Gudrun Jona 6. oktober 2015 at 17:01

  Utrolig sterkt og flott skrevet, Reidun :-) er helt sikker på at Magnus er der med både deg og Miley :-)

  • Reply reidunbeate 6. oktober 2015 at 23:56

   Tusen takk Gudrun!! <3 <3

 • Reply Marie Wolla 6. oktober 2015 at 17:48

  Jeg heier på deg!! <3

  • Reply reidunbeate 6. oktober 2015 at 23:56

   Åh, så herlig du er Marie! Tusen takk!!! <3

 • Reply Toyni Erica 7. oktober 2015 at 12:35

  Du er enestående!

  • Reply reidunbeate 7. oktober 2015 at 19:38

   Tusen takk Toyni!! Det er du også! Stor klem <3

 • Reply Maren 7. oktober 2015 at 19:38

  Får tårer i øynene jeg…Du er jammen meg bra tøff og dyktig Reidun Beate.Tenk på alt du har vært igjennom,å alikevel står du her sterk og stødig,for nydelige Miley og for jobben din,med de fantastiske posterene.Magnus er med dere hver eneste dag,det vet jeg.Dette er en tro jeg alltid har hatt, at de vi mister som vi er glade i,er bestandig med oss,det gjør at tapet er til å holde ut med.Å at vi skal møtes igjen…Når den tid kommer…❤

  • Reply reidunbeate 7. oktober 2015 at 19:45

   Tusen takk for så utrolig fin kommentar Maren. Nå ble jeg veldig glad. Sender deg en god klem <3

 • Reply Malin 14. oktober 2015 at 23:11

  For en tøff og flott dame du er! Har fulgt bloggen din i åresvis og har heiet på deg fra avstand hele veien. Stå på videre! Du er fantastisk :)

  • Reply reidunbeate 15. oktober 2015 at 17:22

   Tusen hjertlig takk Malin!! :D <3

  Leave a Reply

  Blogglistenhits