Parenting

VERDENS DÅRLIGSTE MAMMA?

De siste to dagene har jeg følt meg som verdens dårligste mamma. Tidlig forrige uke la jeg å merke til at fireåringen min begynte å bli svært kresen på all slags mat. Ingenting var bra nok og alt smakte «ekkelt». Jeg snakket med både familie og ansatte i barnehagen om problemet, men ble ikke så mye klokere. Jeg fikk tips om at det kanskje kunne være trass og et rop om mer oppmerksomhet, så jeg måtte da prøve å ignorere mat-problemet. Ikke det funket heller.

Nesten en uke hadde gått og fireåringen min hadde nesten kun levd på melk, vann, grøt, is og sjokolade. «Hva skal jeg gjøre?» tenkte jeg. Faktisk ble jeg så bekymret at jeg var gråtkvalt opptil flere ganger.

På fredag da jeg skulle pusse tenne til Miley, tenkte jeg at jeg kanskje skulle se inn i munnen hennes litt bedre, og åjoda, der fant jeg problemet. Halsen hennes var jo hoven!! Ikke èn eneste gang hadde fireåringen min klaget over at hun hadde vondt i halsen, bare at maten var «ekkel». Jeg trodde vel aldri at hun hadde halsbetennelse. Huff, ja dere skjønner sikkert hvorfor jeg føler meg som tidenes dårligste mamma? Her har jeg prøvd å gjøre så og si alt for å få henne til å spise, uten å engang merke at hun faktisk hadde vondt i halsen. Åh.. :(

Heldigvis merket vi det på fredag og allerede nå i kveld er hun mye bedre i halsen. Hun har jo vært helt i hundre hele tiden, så det har ikke vært synlig på allmenntilstanden at hun var/er dårlig. Det synes jeg er så merksnodig med små barn. Hadde jeg vært så hoven i halsen ville jeg følt meg helt forferdelig. Maken til tålmodig og snill fireåring jeg har.

Krysser fingrene for at Miley-jenta mi blir fort frisk nå, og tro meg – dette har jeg lært av!

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Drea 17. januar 2016 at 18:16

  Du skal IKKE føle deg som en dårlig mor av det! Jeg tror de aller fleste hadde oversett akkurat den der. :)

 • Reply Regine 17. januar 2016 at 19:25

  Uff, stakkars.. ikkje lett når dei ikkje seier ifra!
  Men så bra du fant ut av det då :) Det gjør jo deg til ei kjempegod mor!! <3

  Eg våkna med sår hals og øreverk i dag, og Lucy kasta opp i senga mi i dagtidleg, så her
  er det bare sjukdom i dag, men vi har no vært nokre turer ute i sola og kulden likevel.

  Fin kveld til deg og Miley :)

 • Reply Caroline 17. januar 2016 at 20:12

  Å, stakkars! Ikke føl deg som en dårlig mor, det kan skje den beste!

 • Reply Marlene 20. januar 2016 at 18:19

  Uff, det er ikke lett og vite men du merket det jo heldigvis etterhvert! Dårlig mamma er det jo ikke fordet, og det tror jeg du vet men når man sitter i en slik ansvarsposisjon ovenfor små barn (trenger ikke å være små heler) så kan man ikke la være og føle litt på sånt. Man ønsker jo det beste for barnet, ikke sant? Det er nå godt at hun er bedre i allefall også krysser jeg fingrene for at hun blir fort bra igjen :)

 • Reply Maria 22. januar 2016 at 07:33

  Nei ikke føl deg som en dårlig mamma Reidun Beate. Jeg har selv en på snart tre, og det skjer jo innimellom at jeg mistolker ting for trass. Når guttungen sjelden og aldri lar seg affisere av «vondter» er det ikke alltid like enkelt å plukke opp på det når noe faktisk er galt. Tro meg – det er MANG en gang jeg har gått i meg selv og tenkt at det der burde jeg ha plukket opp. Jeg tror alle mødre kjenner på den følelsen både tidt og ofte. :-) Jeg tror nok du er en veldig omtenksom og kjærlig mor – og nå begynner hun jo å bli frisk :-)

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits