Parenting

NÅR FIREÅRINGEN SPØR OM PAPPA LEVER I HIMMELEN

♥ Fine, gode, snille jenta mi ♥IMG_1257

Er det en ting jeg aldri kommer til å bli vant til, så er det de nysgjerrige spørsmålene fra Miley om pappaen sin. Det stikker i hjertet hver gang og selv om det krever alt av meg, klarer jeg å unngå å gråte foran henne. Jeg vil ikke at hun skal bli redd eller unngå å spørre om ting hun lurer på. Hun har tross alt rett til å få sine svar hun også.

Av og til kan spørsmålene hennes være vanskelige å svare på, rett og slett fordi jeg mangler et svar selv. Samtidig blir jeg også tankefull når spørsmålet vekker frykt og smerte som jeg har gjemt unna. – «Mamma? Lever pappa fortsatt oppe i himmelen?»

Fireåringen min vet veldig godt at pappaen sin er død og at han ikke kommer tilbake til oss, men likevel er det ikke så lett å skjønne hvorfor han skal være i himmelen.

«Pappa er frisk der oppe og ser over oss hver dag,» svarer jeg etter en liten stund. Fireåringen blir stille og ser ned i gulvet, «Det er urettferdig!!» roper hun og løper inn på stua.

Jeg snur meg raskt med ryggen til, slipper ut et lavt tårekvalt hikst, tørker tårene, manner meg opp og setter meg sammen med jenta mi i sofaen. «Ja, jeg vet det er urettferdig vennen min. Mamma savner pappa veldig mye hun også, hele tiden.»

Det føles som mange minutter går før hun endelig svarer med et smil, «men jeg har deg da, og du er jo verdens besteste beste mamma.»

Sukk

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Nicole 12. februar 2016 at 11:06

  Jeg vet hvor tøft det er for en mor/far og forklare barn hvor den andre er. Min mor var alene med 4 barn da min far døde. Jeg var 20 mnd selv når han døde. Og så lenge du e åpen og e flink og prate med jentungen så vil ting gå se til. Men bare ha det litt i baktanken at når hun blir eldre og forstår mer så vil hun skjønne hva hun går glipp av med og ikke ha sin far der. Men kommer jo litt an på om hun har en farsfigur her nede eller ikke.

  Håper dere har det fint og at dere får det lettere fram over. For det og vokse opp uten en far/mor er ikke noe lett. Men så lenge man har noen og snakke med og man har bilder i huset av han/henne så blir ting lettere til slutt❤️

  • Reply reidunbeate 12. februar 2016 at 17:59

   Takk for en kjempefin kommentar. Det setter jeg stor pris på Nicole. <3 Vi har mange bilder av pappaen til datteren min og vi snakker ofte om ham <3

 • Reply Vigdis 12. februar 2016 at 11:12

  Nå stakk det i hjertet mitt også. Her har samboeren min nettopp mistet mammaen sin, hun var bare 52. Som et sjokk på oss alle. Jeg har grått ofte foran største frøkna på 3,5, og jeg sier jeg er lei meg for at bestemor er død. Men at det går bra likevel. Det er lov å gråte <3
  Hun spør innimellom hun også. Om vi kan besøke henne. Hvorfor hun døde. Hva gjør hun nå. Osv. Vi venter på en urnenedsettelse og jeg tenker hver dag på hva jeg skal svare, for jeg tenker det kommer et spøramål om hvordan bestemor får plass i en urne…
  En god klem til deg i dag <3

  • Reply reidunbeate 12. februar 2016 at 17:58

   Tusen takk for snille ord Vigis. Å snakke med små barn om døden er virkelig ikke lett. :/

 • Reply Amalie 12. februar 2016 at 12:45

  Det kommer en tåre fram i øyan mine når æ læse det her, det gjør det. Æ føle med både dæ og Miley. Kor tungt det må være. Mista min pappa i oktober som va, æ e 19, har to småsøsken på 10 og. At dem som e mindre, ikke huske pappan sin like godt som de eldre e så tungt førr mæ.. Men tenk sånn, han har ikke forlatt dåkker, han har bare gått i forveien <3

  • Reply reidunbeate 12. februar 2016 at 15:49

   Åh, den siste setningen fikk det virkelig til å stikke i hjertet mitt. Å tenke at han bare har gått i forveien. Så utrolig fint. Tusen takk for gode ord Amalie <3

 • Reply Luisa Fernanda del Mar 12. februar 2016 at 19:16

  Så sterkt ♥ Sender deg en god klem, jeg føler virkelig med dere. Samtidig syns jeg dere er så tøffe, hun er tøff som spør og du er tøff som er ærlig og åpen med henne. Fine jenter begge to!

  • Reply reidunbeate 13. februar 2016 at 11:04

   Snille deg Luisa! <3 Tusen takk!! <3

  Leave a Reply

  Blogglistenhits