Personal

NÅR DYREVERNET KOMMER PÅ DØREN

tellkiddo-fabric-bag-bloomingville-storage-box-lekekasser-toys-kuleteppe-nepaldo-cute-cat-sweetIMG_1347

Dere kan tro jeg ble overrasket da jeg i dag fikk selveste dyrevernet på døren for andre gang. Første gangen var midt på sommeren, da en anonym person meldte meg fordi jeg visstnok hadde reist fra kattene i to uker på ferie. Dette stemte jo også, MEN nå var tross alt bestefar på besøk til kattene våre en til to ganger hver dag mens vi var borte. Det synes jeg var en viktig faktor å få med, spesielt før man faktisk tyr til å ringe dyrevernet! Hele den hendelsen ga meg frysninger og ja, jeg ble jo veldig lei meg. Jeg vet jo at jeg tar godt vare på kattene mine og at de har det bra.

Tro det eller ei, men i dag fikk jeg da altså besøk av den samme mannen fra dyrevernet. Denne gang hadde de fått et tips om omsorgssvikt med påstander som om at jeg hele tiden var på ferie uten å gi kattene våre tilsyn, men sannheten er at jeg ikke har reist bort siden i sommer. De fikk også fortalt at jeg hadde tatt til meg to små kattunger til i tillegg til de to vi allerede har, men det stemmer IKKE. Vi har bare 2! Visstnok skulle også kattene våre være veldig sultne og oppmerksomhetssyke, og virket dårlig tatt vare på. Altså, seriøst?? Jeg blir helt fra meg over at en person faktisk har sagt dette..

For det første, 1. Kattene våre sover inne nesten hver natt og de vekker meg ved å skubbe i døren om de vil ut 2. Nei, de er absolutt ikke utsultet. Her får de påfyll i matskålen sin nesten med en gang det er tomt. Jeg har vokst opp med katter hele livet og i familien regnes jeg som «en gal kattedame», hehe. Det er nok derfor jeg også blir så lei meg over dette. Plaging og omsorgssvikt av dyr er noe av det verste jeg ser, så det at noen sier det om meg, vel, jeg blir skikkelig trist.

Mannen fra dyrevernet fikk komme inn til oss, hilste på begge kattene våre og lo godt da han skjønte hvor tåpelig alle påstandene var.

Vi bor i en veldig liten bygd, så i følge han er det mest sannsynligvis en person som er «ute etter» meg. Heh, ikke så trivelig det heller akkurat. Dette er en skikkelig u-ting ved å bo på bygda. Folk har ikke nok med seg selv, de må finne opp tull om andre også!

En annen ting er at jeg kan jo umulig klare å følge med på hva kattene mine gjør når de er utendørs, og det må jo være lov å dra bort på besøk til familie og venner et par dager uten at jeg skal meldes til dyrevernet? Jeg skjønner virkelig ingenting. At kattene mine er kosete, det tror jeg på, absolutt, men det er fordi de har tillit til mennesker, noe som i følge meg betyr at de har et godt hjem.

I følgende stund er jeg fortsatt veldig sjokkert, men ikke lenger rasende. Faktisk er jeg mer trist og føler skikkelig synd på den personen som har valgt å melde meg til dyrevernet med kun falske påstander. Han eller hun må tydeligvis ha veldig lite å finne på..

Har dere opplevd noe lignende eller?

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Susanne 16. februar 2016 at 18:22

  Herregud, det der er faktisk utrolig lavmål. Forstår, og er på mange måter positivt overrasket over, at dyrevernet tar bekymringsmeldinger på alvor, men det er utrolig ødeleggende og ikke minst unødvendig bruk av ressurser.

  På det meste hadde vi hele 12 katter, men fikk aldri noen på døren eller tvilsomme blikk.

 • Reply Terese 16. februar 2016 at 19:24

  Vi hadde for to, tre år siden en gammel hund i familien som pleide noen ganger å tusle en tur fra hjemmet sitt og komme tilbake like etterpå, for det meste sov hun inne og var nokså preget av alderen.

  Vi hadde naboer som ikke tålte trynet av oss og hadde meldt fra til mattilsynet at hunden gikk for lut og kaldt vann, og han som kom for å sjekke så jo med en gang at hun ikke led noen nød. Det var til og med en periode hvor moren min fikk vite at det var en intern konkurranse i bygda om hvem som kom til å kjøre ned hunden først. Sier jo litt om enkelte folk.

 • Reply Linda 16. februar 2016 at 19:29

  Herregud,så drøyt! Jeg er ikke sjokkert. Jeg har hatt lignende opplevelse med barnevernet.

 • Reply Elisabeth 16. februar 2016 at 20:10

  Uff, så leit noen prøver å ødelegge for deg og kattene. Synd noen folk bare må..

 • Reply Marlene 16. februar 2016 at 20:38

  Vet ikke hva jeg skal si til dette, men det er forferdelig at noen kan lage slike falske påstander samtidig å prøve å «rive» noen ned på den måten. Jeg har ikke opplevd noe lignende angående dyrevern, men jeg har opplevd noe lignende angående falske påstander om dyr.

  Når jeg bodde i Oslo (født å oppvokst i Hønefoss) fikk jeg høre at det gikk rykter om at jeg drepte dyrene mine. Visste jo selvfølgelig at det ikke var riktig, men at noen kunne synke så lavt å ikke bare lage en falsk påstand, men en såpass alvorlig en kan jeg ikke forklare.

  Håper inderlig at den som driver å melder deg gir seg snart.

 • Reply Lisa 16. februar 2016 at 20:52

  Jeg skjønner innmari godt du blir sjokkert! Det må være ekkelt når noen er i tvil om din omsorg. MEN så er det jo faktisk veldig bra at dyrevernet kommer å sjekker når de får slike meldinger og da! Håper bare de får avdekket der det faktisk er folk som ikke burde ha dyr! :p Tviler ikke et sekund på at du er en god kattemamma!

 • Reply gunnnis 17. februar 2016 at 12:40

  Har opplevd lignende med barnevernet, innefor nær familie, og for at dette var så «knytt» inn til familien så ville de sjekke hele familien her for omsorgssvikt, for de hadde fått en anonym telefon.

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits