Parenting

TO JENTER KAN OGSÅ VÆRE KJÆRESTER

På vei hjem fra barnehagen i går begynte 5-åringen min å snakke om en gutt i barnehagen og at de to var kjærester. Jeg smilte bare og lot henne fortelle mer om det å være kjærester. Tydeligvis er denne gutten kjæreste med nesten alle de «store» jentene i barnehagen, men han vet det bare ikke selv. Jeg får en følelse av å kjenne meg så godt igjen fra da jeg selv var lita jente og blir fascinert over hvor gøy det er å høre henne prate.

Plutselig sier femåringen, «men to jenter kan også være kjærester, mamma», noe som overrasker meg og gjør meg veldig nysgjerrig.

Jeg sier at ja det stemmer, og lurer på hvor hun har hørt om det, og da svarer hun enkelt, «ingensteder. Det bare vet jeg. To gutter kan også være kjærester.» Samtidig som hun sier dette virker hun så glad og stråler som en sol, noe som nesten får mammahjertet mitt til å gråte. Det er så godt å vite at hun kommer til å vokse opp i en verden mer åpen og respektfull ovenfor homofili. Det er en sak jeg bryr meg så utrolig sterkt om, og det å faktisk høre datteren min på fem år snakke så lett om det, ja det gjorde meg så vanvittig glad.

Vi fortsetter å gå hjemover og jeg sier nok en gang at hun har helt rett og at alle mennesker må få lov til å bli glad i den de vil, uansett om det er jente eller gutt. Femåringen min blir stille et lite øyeblikk og akkurat når jeg tror at samtalen er over, sier hun spøkefullt, «ja, jeg kan ha så mange kjærester jeg bare vil når jeg blir stor. MEN jeg skal ikke kysse sånn som deg og pappa.» Jeg ler så tårene triller og forteller henne at hun kommer til å ville kysse hun også når hun blir forelsket en dag. Da stopper hun opp og ser på meg med et rart uttrykk. «Nei, mamma. ÆSJ», så løper hun nedover gresset og hjem mot huset vårt..

Herregud, for en herlig femåring jeg har!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Blogglistenhits