Parenting

SKAL VI LA BARNA TRO PÅ JULENISSEN?

Denne uken har jeg og mannen min oppdaget at vi har litt forskjellig syn på julen.

Personlig er det min absolutte favoritt-høytid, noe som kanskje ikke er så rart siden jeg har bursdag 2. juledag, mens mannen min egentlig bare gleder seg til julen er over. Det er veldig tydelig at vi har feiret julen på forskjellig måte gjennom oppveksten, noe som kanskje har ført til at han ikke har noe spesielt hyggelig forhold til julen. Dette synes jeg selvfølgelig er veldig synd og håper jeg klarer å få han til å glede seg litt ekstra over julefeiringen i år, nå som vi skal feire vår første jul sammen. I min familie er vi i julemodus fra og med 23. Desember frem til 1. Nyttårsdag og vi bruker hele mellomjulen på å være sammen med familie, spille brettspill, se koselige filmer og spise masse god mat og herlige julebakst.

En annen ting vi har ulik mening om er det store julenissen-temaet. Vi har begge barn på 5 år og jeg synes at barn skal få tro på julenissen så lenge som overhodet mulig. Julen er tross alt mest for barnas glede og hva er vel julen uten spenningen om julenissen? Datteren min har spurt meg flere ganger denne uken om julenissen virkelig finnes og om han er ekte. I barnehagen har hun nemlig fått høre fra flere gutter at han ikke finnes og at det er bare tull. Jeg synes det er så trist om hun skal slutte å tro på julenissen som femåring, så jeg har prøvd å få henne til å tro igjen ved å si at julenissen er en veldig opptatt mann, som har kjempemange hjelpere, som bruker å kle seg ut som julenissen, slik at alle barna skal bli glade. MEN at på selve Julaften, DA er det julenissen selv som kommer og han er ekte. Når jeg fortalte henne dette, ble hun så utrolig glad og jeg kjente at det varmet i mammahjertet. Jeg føler på ingen måte at jeg løy til henne eller prøvde å lure jenta mi, for hvor godt er det vel ikke å være liten å fortsatt tro at julenissen faktisk finnes. Det er jo det som er magien ved julen. Mannen min bare lo av historien min, men han skjønner at det er viktig for meg og unngår å si noe annet. :)

Hva synes dere om dette temaet? Skulle jeg heller fortalt henne at julenissen ikke finnes?

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Fay Natalie Strand 7. desember 2016 at 19:24

    Herlig teori☺️ Jeg sier fortsatt til min 7åring at Julenissen finnes. Eller, jeg sier ikke at han ikke finnes. Det får han finne ut tidlig nok. Det er ikke å lyve til barna, å om det så er det, så synes jeg det er en godkjent hvit løyn?? Det samme med tannfeen også, som er ofte innom her i disse dager? La barn være barn sier nå jeg? God Jul til deg og dine?

  • Leave a Reply

    Blogglistenhits