Pregnancy

Babyutstyret du ikke trenger og tingene du klarer deg uten

Dette utstyret bør du kjøpe før babyen kommer + fem ting du godt kan droppe fra innkjøpslisten.

1. Sko – Dette er nok det dummeste jeg ser på babyer. Eneste grunnen til at disse små skoene blir solgt må rett og slett være fordi de er så utrolig søte. For la oss være helt ærlig, en baby trenger da vel ikke sko når h*n ikke kan å gå? Ikke fryser de på føttene heller, da de så å si alltid er pakket inn i et teppe. Bortkastede penger spør du meg.

2. Bleiebøtte – Nei, makan til tull! Bleier kan du legge i en pose, lukke den og hive fortløpende. Det sier seg vel selv at en bleiebøtte kommer til å lukte vondt etterhvert, eller hva? Nei, den er unødvendig.

3. Babynest – Her vet jeg det er mange som er uenige med meg, men jeg har lært av erfaring. Et babynest var faktisk noe av det første jeg kjøpte til babyen vår og gjett hvor lenge vi brukte det? En uke! Nå ligger det bare i vuggen oppe og blir sjelden brukt, da det er alt for varmt. Sønnen vår så ut til å kveles da han lå i nestet sitt og han ble svett av å ligge der i bare body. I tillegg vet jeg også at mange eksperter mener at babynest øker risikoen for krybbedød, så .. den sjansen tar jeg ikke.

4. Stellebenk – Okei, så kan det være greit å ha en av disse, men poenget mitt er at de sjelden blir brukt. Som oftest bruker man bare en tykk håndduk eller en flyttbar stellematte. Den vi har fra IKEA funker mer enn bra nok og vi trengte ikke å betale mer enn 59kr for den.

5. Babyleker – Tro det eller ei, men er det en ting babyer ikke trenger, så er det leker. De kommer sjelden til å bli brukt og de foretrekker mye heller andre ting å leke med, som for eksempel tomme brusflasker. Det skal ikke så mye til for å glede små barn.

Denne listen med utstyr derimot, dette behøver du:

1. Barnevogn – Kanskje ikke så rart at dette er på listen over nødvendig utstyr? Du trenger tross alt en vogn for å komme deg ut av huset med babyen.

2. Gulpekluter – Det er umulig å vite om dere kommer til å få en baby som gulper mye eller lite. Best å være føre var å kjøpe noen gulpekluter. Tro meg, det blir garantert mye billigere enn å kjøpe haugevis av tørkepapir flere ganger i uka.

3. Termometer – Du synes babyen din spiser lite, ser slapp ut og merker at h*n er varm, men OI dere har ikke noe termometer! Ikke en hyggelig situasjon du ønsker å oppleve. Kjøp termometer!

4. Vippestol – Ja, jeg vet. Ekspertene sier mye forskjellig om disse vippestolene, MEN så lenge den ikke vipper helt ut av kontroll, så ser jeg ikke problemet. Tenk deg hvor kjedelig det blir å bare ligge å se i taket hele tiden. Vi merket at babyen vår ble mer og mer nysgjerrig og dere skulle sett ansiktet hans da vi satte han i vippestolen sin. Han smilte rundt og storkoste seg når han fikk muligheten til å se mer rundt seg.

5. Smokker – Hvis du ser på valgene mellom smokk, sutteklut og å suge på tommeltotten, så tror jeg du er enig med meg i at smokken er det lureste valget. Som regel begynner babyer å sutte på fingrene sine etterhvert og da er det veldig kjekt med smokk + at det er et nyttig hjelpemiddel og kos når barnet trenger ekstra trøst.

Jeg kunne fortsatt på begge disse to listene i evigheter, men for oss er det disse fem tingene som har vært mest viktige og de andre fem har vært de minst nødvendige. Håper dette innlegget hjelper vordende mødre med innkjøp av utstyr til babyen sin. Del gjerne dine egne erfaringer og tips i kommentarfeltet nedenfor. :)

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Carina 7. juli 2017 at 08:11

  Nå har jo ikke jeg en baby enda, men kan kjenne meg igjen i det der med leker når det kommer til valpen vår. Det morsomste han vet å leke med er tomme flasker ? Men takk for fin liste – skal ha den i bakhodet når jeg en eller annen gang i fremtiden blir mamma selv!

 • Reply Ida Christine 8. juli 2017 at 19:18

  Ettersom dette er en liste som gjerne førstegangsforeldre søker etter velger jeg å kommentere og dele mine tanker. Som trebarnsmor har man heldigvig blitt mer erfaren og har gjort seg opp flere meninger enn som førstegangsforelder. Jeg er desverre ikke helt enig i denne listen.
  Ok, sko og bleiebøtte er ikke nødvendig, der er vi enige, og termometer er nødvendig. MEN. Babynest og stellebenk er en smakssak. Vi har brukt babynest en del i begynnelsen, genialt for å forflytte babyen ved soving og god og trygg til samsoving f.eks. Viktig da med god hygiene og gjevnlig vasking. Stellebenk er viktig for en god ergonomisk arbeidshøyde, man trenger jo ikke å kjøpe en egen stellekommode de selger på babybutikker, men like gjerne bruke en vanlig kommode eller en benk/bord/vaskemaskin. Fordelen er i allefall en kommode med hjul som man kan dra med til vasken slik at man slipper å forlate barnet på stelleplassen for å hente kluter/bleier.
  Babyleker som er tilpasset barnets alder kan være svært meningsfulle for å stimulere barnet, både sosialt og pedagogisk. Det er mye læring og hente i de beste babylekene. Flasker er godt nok i perioder og innimellom det og. Det som i allefall er sikkert er at de fleste ungene får ekstremt mye leker etterhvert, så man trenger vanligvis ikke kjøpe inn så mye selv (pluss for mor og far siden det ofte er dyrt).
  Barnevogn er tipp topp for å komme seg ut, men et like godt alternativ kan være bæreseler/sjal som muligens er enda mer lettvint og gir en større frihet med hendene fri. Gulpekluter trengs ikke til alle, så det er ikke noe som alle bør ha liggende. Vent å se an behovet før det evt blir kjøpt inn, så kan man heller spare de kronene. Smokk får man som regel i de fleste babybokser (som man får gratis mange plasser), og trengs derfor ikke kjøpe inn. Ikke alle babyer har behov for eller vil ta smokk, og noen har behov for men ikke vil ta hvilken som helst smokk. Derfor mener jeg at det ikke er så nødvendig. Og skal man amme så er det greit å vente med smokk uansett frem til melken har kommet godt i gang, for å få stimulert melkeproduksjonen godt nok. Vippestol vil jeg ikke si er nødvendig. Ungene har godt av å være på gulvet og trenger å ligge på gulvet for å få stimumert de riktige refleksene og musklene. Unger som bruker vippestol for mye ser man derimot bli passive og ikke gidder å bruke andre muskler enn de som blir stimulert i vippestolen. Skal man opp å frem i livet går ikke det i en vippestol. MEN en vippestol kan være en fin avlastning for ungenekalreldrene, sålenge den ikke brukes for mye.
  Jeg ville heller ha tilføyd en god bilstol (såfremt man kjører bil/skal frakte barnet i bil), seng og lekematte/treningsmatte (generelt mykt underlag) som nødvendig, og hoppedisse/gåbil som unødvendig.

 • Leave a Reply

  Blogglistenhits