Parenting

Dette hadde jeg helt glemt som mamma

En ting jeg helt hadde klart å glemme fra første gang jeg ble mamma var å IKKE STRESSE!

Enklere sagt enn gjort til tider, spesielt med en baby som gråter lenge uten at jeg klarer å finne ut hva som er galt. Noe av det viktigste jeg faktisk lærte meg da seksåringen min var baby, var jo at hun kjente det om jeg var stresset og oppgitt, noe som absolutt ikke hjalp med å roe henne. Det var ikke før jeg virkelig klarte å slappe av og stole på instinktene mine at jeg fikk kontroll og kom meg vellykket gjennom situasjonen.

Dette med å ikke stresse hadde jeg da altså klart å glemme, men heldigvis har jeg en veldig smart mann som minnet meg på det. Forrige lørdag hadde babyen vår mye luft i magen og klarte ikke helt å finne roen til å sove. Han var helt utslitt og jeg prøvde så godt jeg kunne å hjelpe han, både med å få ut luften og å roe han, MEN hva hjalp vel det når jeg følte meg superstressa? Ingenting!

Det var i det øyeblikket mannen min sa de enkle, magiske ordene «ikke stress, slapp av». Det var alt som skulle til for at et lys skulle gå opp for meg. Jeg tok babyen i armene mine, roet meg helt ned, slappet av og la han oppå brystet mitt, og gjett hva? Innen fem minutter sluttet han å anstrenge seg og sovnet godt i armene mine. I løpet av de minuttene gikk jeg fra å føle meg som verdens dårligste mor til verdens beste, og det gjorde godt i mammahjertet.

Datteren min ble født for seks år siden, så det skulle vel bare mangle at jeg ikke husker absolutt alt fra da hun var baby. Det kommer helt sikkert til å komme flere utfordringer i tiden fremover med sønnen vår også, men nå vet jeg i alle fall at jeg ikke må stresse. Da blir alt så mye lettere.

Flere mødre der ute som har glemt «gamle triks»? :)

0
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Blogglistenhits